Misja

10 milionów Polaków otrzymuje dobro dzięki działaniom naszej Fundacji. Bo wierzymy w naszych liderów, wierzymy w dobre i zaangażowane serca, wierzymy w synergię. Wierzymy w Was i wierzymy w siebie. Nie będziemy dawać „ryby” (np. pieniądze na 1 akcję charytatywną – wspaniale, że inne Fundacje się tym zajmują, ale my obraliśmy inny kierunek). Nie będziemy też dawać „wędki” (np. akcje prezentów świątecznych dla Polaków – podziwiamy, kibicujemy, uwielbiamy, ale nasz pomysł jest inny). Chcemy tworzyć „Fabryki Wędek”. Wspierać Liderów, którzy czynią dobro!

Liderzy

I Ty możesz zostać naszym Liderem! Jeśli pomagasz, kochasz ludzi, masz pomysł, masz zasoby, zgłoś się do nas. Zadbamy o Twoje finanse, o Twoja motywację, a także o PR, kontakty z mediami, Twoje social media, a nawet o to, żeby wywierać presję na politykach. Chcemy Ci pomóc w czynieniu dobra i na naszej bezpłatnej Akademii zgromadziliśmy Mentorów, którzy będą dla Ciebie wielkim wsparciem.

Mentorzy

Starannie dobrani Mentorzy Fundacji JBB to ludzie z wielkim sercem. Ale też z wiedzą, jak zastosować dźwignie, żeby uzyskać najlepsze rezultaty. Pomogą Ci stworzyć strategię pomagania, nagłośnić swoją misję, pojawić się w mediach i sfinansować Twoją misję. Wśród naszych ekspertów są między innymi: Jacek Santorski (psycholog), Jakub B. Bączek (trener mentalny) czy Tomasz Kammel (prezenter).

Akademia

Akademia Animatorów Dobra to niezwykły program stworzony przez Jakuba B. Bączka, który ma na celu pomóc Ci pomagać. Liderzy, których wybierzemy do uczestnictwa w Akademii (planujemy nową edycję każdego roku) otrzymają narzędzia do pomagania na znacznie większą skalę niż dotychczas. Chcemy być trampoliną kiedy trzeba ruszyć, ale i parasolem, kiedy los rzuca kłody pod nogi…