Event sensoryczny naszej Animatorki Dobra - Kraków 13-15.10.2022

W dniach 13-15 października 2022 r. w Galerii Krakowskiej  odbył się niezwykły event sensoryczny naszej Animatorki Dobra Magdaleny Dydyszko.

Ten event był miejscem pozytywnego zderzenia dwóch światów: wizualnego i poza-wizualnego, pięcio- i cztero-zmysłowego odkrywania świata.
Podczas eventu pokazano, że świat nie jest tylko wizualny. Podczas trzech dni wiele osób doświadczyło postrzegania świata dotykiem, węchem, słuchem, smakiem.
Poczuło jego strukturę, temperaturę, fakturę, zanurzyło się w dźwięki i zapachy.

W jednym miejscu, w Galerii Krakowskiej odbyły się warsztaty sensoryczne dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Wielozmysłowo mogło poznać otaczającą nas rzeczywistość około 3500 dzieci. 3 dni, 24 godziny pracy, tysiące roześmianych buź uczących się poprzez zabawę.
Każdy znalazł coś dla siebie.
W ten sensoryczny świat zaprosili nas m.in. Centrum Nauki i Zmysłów WOMAI Kraków, Park Interakcje z naukowym placem zabaw oraz Krakowska Akademia.

Był:
- sensoryczny plac zabaw
- warsztaty sensoryczne z wykorzystaniem urządzeń wspierających dostępność
- warsztaty uświadamiające bycie osobą z niepełnosprawnością: wyłączenie zmysłów
- kurs języka migowego.

Udział w wydarzeniu był bezpłatny.

Niedługo, bo już 21.10.2022 w Tesco Technology odbędzie się Konferencja "Sensorycznie i na serio", a dzień póżniej rozpoczną się dwudniowe warsztaty połączone z hackathonem w ramach projektu społecznego naszej Animatorki.

Zapraszamy!