Całym sercem z Ukrainą!

Niestety atak Rosji na Ukrainę stał się faktem... Jesteśmy Fundacją, której misją jest robienie dobra. Boli nas ogromnie, kiedy zamiast dobra, pojawia się ludzka krzywda i ból.
Jesteśmy całym sercem z Ukrainą i zachęcamy Was do pomocy na miarę swoich możliwości. Każda wpłata, nawet ta symboliczna, może zrobić wiele dobra. Poniżej podajemy linki sprawdzonych organizacji:

1. Polska Akcja Humanitarna - https://www.pah.org.pl/wplac/?form=ukraina
2. Ukraiński Ruch Kobiet Weteranek - https://www.uwvm.org.ua/?page_id=3437&lang=en (konsolidacja kobiet weteranek, m.in. organizuje przygotowanie do działań w sytuacjach kryzysowych i obronnych)
3. Szpitalnicy - https://www.facebook.com/hospitallers/posts/2953630548255167 (pracują bezpośrednio na froncie)
4. Come back alive - https://savelife.in.ua/en/donate/ (współpracuje bezpośrednio z dowództwem i personelem jednostek wojskowych, kupując kamery termowizyjne na podczerwień, gogle noktowizyjne, hemostatyki itp.)
5. Army SOS - https://armysos.com.ua/pomoch-armii (zarządza zakupami niezbędnej amunicji, osłon, urządzeń łączności i rozpoznania itp. oraz dostarcza wszystkie towary bezpośrednio)}
6. Skrzydła Feniksa - http://wings-phoenix.org.ua/en/about-fund/ (odpowiednie wyposażenie i umundurowanie, osobista ochrona nieśmiercionośna (kamizelki, hełmy), niezbędne leczenie rannych żołnierzy oraz remonty budynków wykorzystywanych przez armię)
7. Vostok SOS - https://vostok-sos.org/pidtrymaty/donation/ (zbieranie funduszy na różne potrzeby armii)

Więcej na stronie: https://uacrisis.org/en/help-ukraine

Już Horacy pisał, że nas sprawa dotyczy, gdy u sąsiada ściana płonie... Dlatego nieśmy pomoc naszym sąsiadom!