Zakończenie I edycji Akademii Animatorów Dobra

29.10.2022 po 10 miesiącach wspólnej pracy i przygody dobiegła końca pierwsza edycja Akademia Animatorów Dobra, którą współtworzyli: Jakub B. Bączek oraz Wanda Kowalska.

To było 10 miesięcy pięknej przygody, nowych wartościowych relacji, wspanialych ludzi, fantastycznych projektów społecznych. Spotkało się 9 różnych osób, ale każda miała cel by zrobić coś dobrego dla wielu innych osób. Stworzyli swoje autorskie projekty społeczne i przez te 10 miesięcy je z determinacją realizowali. Finalnie okazuje się, że razem z tymi 9 wspaniałymi Liderami dotarliśmy do ok. 500 tyś. Polek i Polaków!

W misji, którą sobie wyznaczyliśmy, chcemy zamiast dawania ryby, tworzyć fabrykę wędek (a więc wspierać Liderów o wielkich sercach, by działali na wielu frontach społecznych naraz). Marzyło nam się, by dotrzeć z konkretnym dobrem do 10 milionów osób. No i po pierwszej edycji jesteśmy już ciut bliżej realizacji tej śmiałej wizji.

Wspieranie ludzi to coś pięknego!