Kolejne mieszkanie przekazane!

W minionym tygodniu trzyosobowa ukraińska rodzina odebrała klucze do mieszkania w Chorzowie.
Były ogromne łzy wzruszenia i wdzięczność. Tym bardziej, że niepełnosprawność mocno dotknęła tę rodzinę. Nie mogąc się nadziwić, że będą mieszkać w tak przytulnym mieszkaniu bez kosztów, zapytali: "jak wielkie serce musi mieć człowiek, który jest właścicielem tego mieszkania!"

To był moment naszego szczęścia! Wspólnymi siłami: Jakub B. Bączek, JBBTeam i Fundacja JBB przygotowała to mieszkanie do zamieszkania. Mamy możliwość pomagania i z tej możliwości korzystamy. Naprawdę jesteśmy szczęśliwi, kiedy czynimy dobro!

I każdego zachęcamy, by to dobro czynić. Na miarę własnych możliwości i pamiętając, że pomoc Ukrainie to sztafeta.
Nie sprint.
Nie maraton.
SZTAFETA.
Pomagając razem i zmieniając się na różnych etapach pomocy, zachowujemy swoje siły, a pomoc sprawia radość. Dbamy zarówno o siebie jak i o innych!